• -5%
search
Disponible impresión local

Esparreguera 1931-1939

Josep Maria Cobos

28,85 €
27,40 € 5% de descuento
remove_red_eye Ojear capítulos gratis (702.58KB)
Cantidad

Aquest llibre aborda d’una manera global un dels períodes més transcendents de la nostra història i probablement el fet històric que ha marcat de manera més decisiva el nostre esdevenir col·lectiu i fins i tot individual en el darrer segle.

Esparreguera era aleshores, i ho portava sent des de feia força temps, una de les poblacions més grans del Baix Llobregat. A més a més, en el seu terme, hi desenvolupava la seva activitat industrial la Colònia tèxtil més gran d’Espanya i, probablement, la que era en aquell moment la fàbrica més gran del Baix Llobregat. Era evident que, tenint en compte aquests elements tan singulars, calia comptar amb una obra que projectés una mirada de conjunt sobre aquest període tan decisiu de la nostra història.

Fins ara, s’havien fet algunes aproximacions parcials a determinats fets de la història d’Esparreguera durant la Segona República, algunes molt lloables i imprescindibles, però calia una obra que fes una descripció acurada dels fets i alhora lligués molts temes dispersos i dotés d’un marc interpretatiu tot el que havia passat durant aquell període, curt en el temps, però extraordinàriament intens en esdeveniments, projectes i ànsies de canvi. Calia mostrar la dialèctica que es va establir entre els canvis socials en marxa i la imponent presència de la Colònia Sedó i com aquestes dues realitats es van condicionar mútuament. Mentrestant, tot plegat s’articulava en un moment de creixent tensió social i política que acabaria esclatant en un cop d’estat fallit que es va transformar en una cruel guerra civil i que va concloure amb la implantació d’una estremidora  dictadura que va anorrear les esperances i els projectes de més d’una generació d’esparreguerins, catalans i espanyols.

978-84-18726-00-2

Ficha técnica

ISBN
978-84-18726-00-2
Páginas
774
Dimensiones
14x21
Peso
1,3 kg
Lengua
Català
Fecha de Publicación
Juliol 2021
Comentarios (0)