• -5%
search
Disponible impresión local

El Ginsberg essencial

Allen Ginsberg

23,94 €
22,74 € 5% de descuento
remove_red_eye Ojear capítulos gratis (1012.37KB)
Cantidad

Per primera vegada EN CATALÀ, la selecció més completa de l’obra capital del gran escriptor i activista americà ALLEN GINSBERG. Traduït per Pepa Úbeda

A més del llegendari i revolucionari poema Udol, aquest volum extraordinari presenta una selecció acurada de poemes, cançons, assaigs, lletres, diaris i entrevistes; i també setze pàgines de les seves fotografies privades.

Un dels més cèlebres poetes i escriptors de la Generació Beat, Allen Ginsberg esdevingué mundialment famós no sols per les seves obres publicades sinó també pels seus gestos com a activista dels drets humans, ja que va lluitar per la revolució sexual, l’alliberament gai, el budisme i altres religions orientals, i per haver-se enfrontat a les normes socials imperants —i tot això força abans que es posés de moda—. Va ser també el dinàmic líder dels manifestants contra la guerra, dels artistes, dels hippies del Flower Power, dels músics, dels punks i dels radicals polítics.

El Ginsberg essencial recull un mosaic de material que desplega un  registre complet del paisatge mental del nostre autor. Els poemes, les cançons, els assaigs, les lletres, els diaris i les entrevistes més importants de Ginsberg hi apareixen en ordre cronològic. Les seves obres poètiques mestres, Udol i Kaddish, comparteixen espai amb cançons i textos en prosa menys coneguts i força difícils de trobar. S’hi inclouen, així mateix, la correspondència privada amb William Burroughs i Jack Kerouac i les fotografies —preses i subtitulades per ell mateix— no només amb els seus amics sinó també amb camarades brètols com ara William Burroughs, Neal Cassady i altres.

A través d’assaigs, diaris, entrevistes i lletres aquest volum decisiu  motivarà els lectors a indagar més pregonament en una obra que roman com un dels més extraordinaris cànons literaris de la història  dels Estats Units.

«Quan el planeta Terra hagi ja esdevingut pols, El Ginsberg essencial serà un dels llibres per enviar a Mart per tal que ens recordin.»

—Ann Waldman

«Una selecció intel·lectualment impecable, que destil·la el Ginsberg visionari i místic i el profeta fosc que va presagiar el que els poderosos no volien sentir.»

—Lawrence Ferlinghetti

«En aquests horts de la memòria Allen Ginsberg projecta des de la pràctica infusa fins a inspirades cançons i revelacions basades en la realitat... Que il·luminen el futur.»

—Michael McClure

ALLEN GINSBERG fou membre de l’American Academy of Arts and Letters, així com guanyador del National Book Award for Poetry. Va néixer a Newark, Nova Jersey, el 1926, i va morir a la ciutat de Nova York el 1997.

978-84-17589-54-7

Ficha técnica

ISBN
978-84-17589-54-7
Páginas
536
Dimensiones
15x23
Peso
0.7 kg
Lengua
Català
Fecha de Publicación
Mayo 2019
Comentarios (0)